Skoči na glavno vsebino
Select Page

V sredo, 6. marca 2024, se je v prostorih Osnovne šole Danila Lokarja odvil prav poseben dan – Dan odprtih vrat, ki je bil namenjen predstavitvi prilagojenega programa z nižjim izobrazbenim standardom.

Dogodek se je začel ob 9. uri z uvodno prireditvijo. Učenci so najprej zapeli šolsko himno, sledila je plesna točka, ki so jo izvedli učenci izbirnega predmeta Ples. Prireditev so lepo zaokrožili s prelepo pesmijo Prinesi mi rože v izvedbi glasbene skupine OPP NIS, ki je vse navzoče globoko ganila.

V nadaljevanju so se gostje lahko vključili v pogovor z ravnateljico, vodjo aktiva OPP NIS in vodjo podružnice OPP NIS. Izmenjava izkušenj ter odgovarjanje na vprašanja gostov je razkrilo bogastvo pedagoških pristopov in prilagoditev, ki jih šola izvaja v skladu z nižjim izobrazbenim standardom.

Obiskovalci so imeli priložnost obiskati razrede od prvega do devetega in se seznaniti s tem, kako poteka pouk. Navdušeni so bili nad inovativnimi in malo drugačnimi metodami poučevanja, ki so jih opazili.

Po ogledu pouka je sledilo prijetno druženje, kjer so se gostje lahko še bolje povezali z učitelji, učenci ter ostalimi zaposlenimi. Obiskovalci so izrazili zadovoljstvo nad predstavitvijo prilagojenega programa ter enkratnostjo dogodka. Zadovoljni pa smo bili tudi učitelji in učenci, saj smo vsem skupaj pripravili čaroben dan.

(Skupno 9 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost