Skoči na glavno vsebino
Select Page

Generalna skupščina OZN je 21. marec razglasila za svetovni dan Downovega sindroma. Datum simbolno izraža genetsko posebnost tega sindroma- tretji dodatni kromosom na 21. paru kromosomov človeške celice.

Društvo Downovega sindroma Slovenija je v ta namen priredilo simbolni pohod po enaindvajsetih mestih Slovenije. Med njimi je bilo tudi mesto Ajdovščina. Mednarodna nevladna organizacija EDSA je za leto 2022 opredelila geslo Full and effective participation and inclusion in society ( Polno in učinkovito sodelovanje in vključevanje v družbo).

Inkluzija, sodelovanje ter sprejemanje različnosti so vodila, ki jih spoštuje  tudi naša šola. Te veščine nas bogatijo, povezujejo in spodbujajo k skupnemu iskanju novih poti.

V ponedeljek, 21. 03. 2022, je dan Downovega sindroma obeležilo preko 200 učencev in učiteljev. Vsi smo si nadeli par različnih nogavic, ki ponazarja različnost, a hkrati soodvisnost- enakost. V oddelkih prilagojenega programa so vključeni tudi trije učenci, ki nosijo to genetsko posebnost, zato se nam je zdelo še toliko bolj pomembno, da se dogodka udeležimo. V znak solidarnosti smo se z baloni odpravili po mestu in mimoidoče nagovorili.

Učenci in učiteljici 5. in 6. razreda PP NIS

 

(Skupno 26 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost