Skoči na glavno vsebino
Select Page

Predstavitev notne zbirke Žabica in ptičica

V četrtek, 15. februarja, je bila v šolski avli predstavitev notne zbirke Žabica in ptičica, avtorice Vlaste Lokar Lavrenčič. Pesmice je pod mentorstvom Nataše Rupnik ilustrirala naša devetošolka Manca Blatnik. Galerijo ilustracij si je mogoče ogledati na panojih v šolski avli.

Po uvodnem nagovoru ravnateljice in avtorice zbirke je Otroški pevski zbor Višaji ob klavirski spremljavi Larise Štrukelj in ob spremljavi dijakinj srednje vzgojiteljske šole pod vodstvom zborovodkinje Petre Habjanič Gregorc zapel deset pesmic.

Avtorica je namenila nekaj besed nastanku notne zbirke, ki je napisana za kitarsko spremljavo in bo lahko služila kot učni pripomoček vzgojiteljem, učiteljem razrednega pouka in vsem zborovodjem otroških pevskih zborov.

Avtorica Vlasta Lokar Lavrenčič se je na koncu predstavitve vsem sodelujočim zahvalila z izvodi nove glasbene zbirke in zaključila z besedami: »Naj bo pesem vedno vaša prijateljica in naj vas druži s prijatelji.«

Mladi čebelarji

Te sončne dneve smo učenci 7. E in 7. F razreda porabili za obnovo panjev lokalnega čebelarja. Ker se pri predmetu družboslovja učimo o alpskem in predalpskem svetu, smo se odločili, da panje poslikamo s tipičnimi motivi, ki so tipični za te kraje.

V prvem delu smo panje pobrusili, v nadaljevanju pa jih bomo prebarvali in poslikali tako, kot je treba. Komaj čakamo, da vam pokažemo, kaj bo na koncu nastalo.

Učiteljica Urška Kovšca in učenci 7. E/F razreda

Dan dejavnosti: človeško telo

V sredo, 14. 2. 2024, smo imeli učenci 8.E razreda naravoslovni dan z naslovom Človeško telo. Prvo polletje smo se že veliko naučili o našem telesu, kako deluje, kako zanj skrbimo in pobližje spoznali organske sisteme v njem. Učni sklop smo zaključili tako, da smo izdelali dva modela, in sicer model prebavil in model pluč. Model prebavne poti smo nato predstavili v 4. E razredu in jim pomagali, da bodo lažje razumeli kako delujejo naša prebavila.

Učenci in učiteljica 8. E

Valentinovo

Na naši šoli smo letošnje valentinovo obeležili s pisanjem romantičnih pisem, ki so jih učenci oddali v poseben nabiralnik.

Bili smo prijetno presenečeni nad množičnim odzivom. Pomlad vsekakor prihaja.
 
 

Predavanje gostje iz Anglije o obnovljivih virih energije

V ponedeljek, 12. februarja, je osmošolce pri uri tehnike in tehnologije obiskala Lea Slokar – Slovenka, ki živi v Angliji. Ker se poklicno ukvarja z obnovljivimi viri energije, predvsem z izkoriščanjem vodika, smo jo povabili, da nam predstavi to temo. Učenci so spoznali razliko med obnovljivimi, neobnovljivimi in trajnostnimi viri ter najboljše možnosti za izrabo vodika kot nadomestka zemeljskega plina. Z največjim zanimanjem so poslušali tudi o življenju v Angliji in o načinu šolanja svojih vrstnikov.

Pustno rajanje na OŠ Danila Lokarja

Naš pustni sprevod je bil pisan in navihan, razigran in nasmejan.

Na pustni torek dopoldne smo se po ulicah mesta Ajdovščine sprehodili in se pokazali mimoidočim. Učenci so napisali nekaj svojih vtisov, kako so doživeli ta dan:Zelo lepo sem se imela, ko smo v šoli delali pustno matematiko. Lejla

Jaz sem bila za pusta metulj. Na povorki je bilo čudovito, privabili smo veliko šem.

Maškare so nas občudovale. Zelo smo se zabavali. Tara

Na pustni torek smo se učenci sprehajali po Ajdovščini. Tam se je zbralo veliko starih in mladih ljudi. Vsi so nas gledali in občudovali. Anja

S sošolci in učiteljico smo odšli na povorko. Bila sem indijanka. Bilo mi je zelo lepo. Zoja

Odšli smo na sprehod, da smo se pokazali v pustnih maskah. Popoldne pa sem šel še od hiše do hiše in na plac. Nace

Bila sem lisička. Bilo je zelo lepo. Viktorija

Učenci 3. b obožujejo oreo piškote, zato so si za maškare sami izdelali pustno masko OREO iz recikliranega kartona v prostorih Garaže Zavoda Beta.

Anastasija je povedala, kako so to naredili: Kostume smo si izdelali tako, da smo najprej izrezali krog, na katerega smo prilepili papir, na katerem je pisalo OREO. Nato smo se vsi podpisali, naredili luknje in skoznje dali nitko. Maska za pust je bila pripravljena.

Nekaj utrinkov pa smo ulovili tudi v fotoaparat. Poglejte si.

Pust zajel lokavško šolo

Danes so v lokavško šolo namesto učencev prišli klovni, princeske, policaji, vitezi, pravljični junaki … Namesto učiteljev so se po šoli sprehajale domine. Veselje nad pustnim rajanjem so nenavadni šolarji ponesli tudi v vas, saj so se v sprevodu odpravili od zaselka do zaselka in prepevali znano pustno: »Od hiše do hiše, od vrat do vrat, prinašamo smeh vam in s smehom pomlad …« Da je maškaram res uspelo priklicati pomlad, pa si oglejte na fotografijah …

Dostopnost