Skoči na glavno vsebino
Select Page

DRUGOŠOLCI VRTNARILI V NOVI UČILNICI V NARAVI

Drugošolci smo izkoristili topel pomladni dan in se odpravili v učilnico v naravi. Tam smo uredili gredico: počistili, odstranili plevel in kamne, okopali, porahljali zemljo. Učenci 2.b smo posadili gozdne jagode, učenci 2.a sadike solate, učenci 2. c pa smo posejali seme solate. Na koncu smo gredico zalili. Sedaj pa že komaj čakamo na naš pridelek!

TEKMOVANJE MLADI TEHNIKI

V četrtek, 11. 4. 2024, je v Idriji potekalo regijsko tekmovanje Mladih tehnikov. Sedem učencev prilagojenega programa naše šole se je pomerilo z najboljšimi v regiji v obdelavi lesa, obdelavi tekstila, obdelavi papirja in postavljanju lego konstrukcij.

Prvo mesto v kategoriji lego konstrukcij je dosegel Jani Gulić iz 9.e razreda. Njegova spretnost pri delu z lego kockami je nedvomno izjemna.

Drugo mesto v obdelavi tekstila je dosegla Emili Bosnić iz 6. e razreda, ki je pokazala izjemno spretnost in estetski čut.

Tretje mesto v obdelavi papirja pa je dosegla Veronika Rebula, učenka 8.e razreda, ki je osvojila komisijo z ličnim izdelkom in veliko ustvarjalnostjo. Vsem sodelujočim in zmagovalcem iskreno čestitamo.

Pohod na Otliško okno

V ponedeljek, 8. 4. 2024, smo se učenci 6.E, 7.E, 8.E in 9.E, odpravili na pohod na Otliško okno. Zjutraj smo se zbrali pred šolo in se odpravili po učni poti na Izvir Hublja. Tam smo se razdelili v dve skupini. Ena skupina je odšla na lažji pohod do Lokavca, druga pa po označeni poti do Otliškega okna. Pot je bila zahtevna a kljub temu zabavna. Po usvojenem vrhu smo pojedli zaslužene sendviče, ki so mamili tudi čredo koz. Nam je bil najljubši velik kozel, ki smo ga poimenovali Marko. Dan je bil zares čudovit, in prav vsi smo bili lahko ponosni nase, saj smo za nagrado lahko opazovali prečudovit razgled na Vipavsko dolino.

Učitelji in učenci 6. – 9. E

Šivamo

V četrtek nas je obiskala prava šivilja. Pokazala nam je svoje pripomočke in šivalni stroj. S skupnimi močmi smo izmerili, vrezali in sešili prikupne mošnjičke, ki smo jih ograsili z gumbi. Vanje bomo lahko spravili igralne karte ali druge manjše namizne igre. Tisti bolj pogumni, pa smo lahko sedli tudi za šivalni stroj in poskusili sešiti raven rob. Zelo težka naloga!

7. razred OPP NIS

Ekosistem v malem

7. razred se pri naravoslovju učimo o ekosistemu. Mi že vemo, da ekosistem sestavljajo živi in neživi organizmi, zato smo se na lep pomladanski dan odpravili na sprehod v gozd in nabrali sestavine za pripravo svojega malega ekosistema v kozarcu. Tako lahko opazujemo kaj se dogaja, ko našim malim ekosistemom nudimo različne pogoje (toplota, svetloba, vlaga …). Zelo zabavno je opazovati kaj se v kozarcih dogaja.

7. razred OPP NIS

Kvalifikacijski turnir Športne igre mladih – ŠAH

V soboto, 6. 4. 2024, se je na naši šoli odvijal šahovski kvalifikacijski turnir v okviru Športnih iger mladih 2024.

V kategoriji otrok do 15 let so našo šolo zastopali Enei Kretič, Lars Leban, Jernej Stibilj in Nik Feuče.

V kategoriji otrok do 11 let pa so tekmovali Filip Bajc, Petja Avbar, Nejc Lemut in Neja Verbek.

Vsi učenci so dosegli zelo dobre rezultate. Neja Verbek se je uvrstila na državno prvenstvo, saj je v svoji kategoriji dosegla 3. mesto.

Vsem tekmovalcem iskreno čestitamo.

POMLADNI KONCERT

V sredo, 27. marca 2024, smo v Dvorani prve slovenske vlade prisluhnili Pomladnemu koncertu, ki so ga izvedli OPZ Nižaji, OPZ Višaji, Mladinski zbor naše šole in učenci izbirnega predmeta ansambelska igra pod vodstvom zborovodkinj Kristine Pregelj in Petre Habjanič Gregorc. Na klavirju sta zbore spremljali Mojca Pregelj in Larisa Štrukelj.

Močan aplavz poslušalcev je bila največja nagrada nastopajočim, saj so dobili potrditev, da njihov trud in vaje niso zaman.

Še jih boste lahko slišali na prihajajočih nastopih. Najprej v sredo, 10. 4. 2024, nato pa še včetrtek, 11. 4. 2024, na reviji otroških in mladinskih pevskih zborov Pomlad je naša, kjer bodo zapeli vsi zbori naše šole.

Parfumeristi

V ponedeljek, 25. 3. 2024, nas je obiskala zeliščarka ga. Urška Lemut z zeliščne kmetije Vila Lavanda.Pod njenim vodstvom smo izdelovali naravne parfume iz eteričnih olj in se učili o parfumeristiki.

Vsak je dobil majhno stekleničko, v katero smo najprej nalili olivno olje. Potem si je vsak izbral različne vonje eteričnih olj. V stekleničko z olivnim oljem smo dodali 30 kapljic izbranih vonjav. Stekleničko smo zaprli s posebnim pokrovčkom in jo dobro pretresli. Tako so nastali unikatni oljni parfumi. Noben vonj ni bi enak drugemu. Z delom smo bili zadovoljni. Stekleničko smo odnesli domov in jo podarili svojim mamam za materinski dan.

Emi Šušterič Lemut

Pogovorne ure

Spoštovani!

Obveščamo vas, da danes, 4. 4. 2024, odpadejo popoldanske pogovorne ure za starše pri učiteljih Darinki Mravlja, Petru Čermelju, Žanu Terniku in Nataši Bavčar.

Hvala za razumevanje.

Dostopnost