Skoči na glavno vsebino
Select Page

Spomladanski pohod tretješolcev

V četrtek, 14. 3. 2024, smo se tretješolci odpravili na spomladanski pohod. Naš cilj je bil vas Planina nad Ajdovščino. Ob 8.15 smo štartali izpred šole. Šli smo ob Hublju do Dolenj, tam pa po makadamu do cerkvice sv. Marjete. Pri cerkvici smo se malo odpočili in pozvonili za srečo. Nato smo nadaljevali pot do vasi Planina. Naš glavni postanek je bil pri cerkvi, kjer smo pomalicali, poklepetali, se odpočili in se igrali. Po isti poti smo se nato vrnili do šole. Bili smo utrujeni, a veseli. ☺️
                                                                                                                                                        Marina Pantić in Žaklina Knežević iz 3. c

 

3, 2, 1… Akcija!

V sklopu dela z učenci in učenkami, ki si želijo in zmorejo več, so učenke 5. c razreda v mesecu februarju in marcu posnele novice, v katerih so predstavile različne lokalne (ter tudi ostale) novice. Učenke so tako spoznale pripravo scenarija, delitve vlog, snemanja, igranja, napovedovanja, intervjujanja ter ostalih korakov, ki so potrebni za izdelavo novic.

Vabimo vas, da si v spodnjem videoposnetku ogledate končni izdelek, kjer smo na koncu prikazali tudi nekaj (neuspelih) poizkusov. 🙂

Vsem učenkam iskreno čestitamo za trud in vloženo delo!

Nastop na Ljudski univerzi

Učenci OŠ Danila Lokarja Podružnice Lokavec so v torek, 12. marca 2024, z dramsko igro navdušili obiskovalce na proslavi ob gregorjevem, ki jo je organiziralo Društvo upokojencev Ajdovščina.

Z dramsko igro, ki je vsebovala delčke preteklosti in sedanjosti, so pripovedovali zgodbo o zaljubljencih nekoč in danes. Igra je ganila srca prisotnih in jih nasmejala hkrati. Predstava je bila polna živahnih likov in domiselnih dialogov, ki so ustvarili nepozaben večer za vse prisotne.

Proslava ob gregorjevem je tako postala priložnost za medgeneracijsko druženje ter izmenjavo talentov in idej med mladimi in starejšimi.
Učenci PŠ Lokavec so s svojo dramsko igro dokazali, da so pripravljeni prispevati k bogatitvi kulturnega življenja v svojem kraju in širše.

ŠOLSKO DRŽAVNO DVORANSKO LOKOSTRELSKO TEKMOKMOVANJE

Lokostrelci iz OŠ Danila Lokarja so na sobotnem državnem šolskem lokostrelskem tekmovanju v Šentjurju zastopali našo šolo. Naši učenci so odlično zastopali našo šolo in dosegli naslednje rezultate:

🥇 Teja Vidmar – 1. mesto
💪🏼 Tobijas Kompara – 8. mesto
💪🏼 Liam Dolgan – 7. mesto
💪🏼 Jan Vidmar – 15. mesto
💪🏼 Nina Prosen – 7. mesto
💪🏼 Anja Vidmar – 8. mesto

Velja tudi izpostaviti tudi dosežek ekipe naše šole, ki je med 40 prijavljenimi ekipami osvojila izvrstno 4. mesto.

Vsem tekmovalcem čestitamo!!

🔎 Vsi rezultati so dostopni na https://www.archery-si.org/tekmovanje/sentjur-solsko-dvoransko-drzavno-tekmovanje/.

Spoznavali smo poklic novinarke in snemalca

Lokavški vrtec in prvošolci so v petek imeli prav poseben obisk novinarke in snemalca s POP TV-ja.  S seboj sta prinesla pravo televizijsko kamero in poseben mikrofon, s katerim so poskušali govoriti tudi otroci. Novinarka, gospa Mateja je predstavila svoj poklic, njegove prednosti in slabosti ter zanimive dogodivščine, s katerimi se s snemalcem Danijem srečujeta. Kdo ve, morda pa bo tudi kateri izmed lokavških učencev šel po njunih stopnjah.

Dan odprtih vrat v prilagojenem programu nižjega izobrazbenega standarda

V sredo, 6. marca 2024, se je v prostorih Osnovne šole Danila Lokarja odvil prav poseben dan – Dan odprtih vrat, ki je bil namenjen predstavitvi prilagojenega programa z nižjim izobrazbenim standardom.

Dogodek se je začel ob 9. uri z uvodno prireditvijo. Učenci so najprej zapeli šolsko himno, sledila je plesna točka, ki so jo izvedli učenci izbirnega predmeta Ples. Prireditev so lepo zaokrožili s prelepo pesmijo Prinesi mi rože v izvedbi glasbene skupine OPP NIS, ki je vse navzoče globoko ganila.

V nadaljevanju so se gostje lahko vključili v pogovor z ravnateljico, vodjo aktiva OPP NIS in vodjo podružnice OPP NIS. Izmenjava izkušenj ter odgovarjanje na vprašanja gostov je razkrilo bogastvo pedagoških pristopov in prilagoditev, ki jih šola izvaja v skladu z nižjim izobrazbenim standardom.

Obiskovalci so imeli priložnost obiskati razrede od prvega do devetega in se seznaniti s tem, kako poteka pouk. Navdušeni so bili nad inovativnimi in malo drugačnimi metodami poučevanja, ki so jih opazili.

Po ogledu pouka je sledilo prijetno druženje, kjer so se gostje lahko še bolje povezali z učitelji, učenci ter ostalimi zaposlenimi. Obiskovalci so izrazili zadovoljstvo nad predstavitvijo prilagojenega programa ter enkratnostjo dogodka. Zadovoljni pa smo bili tudi učitelji in učenci, saj smo vsem skupaj pripravili čaroben dan.

Šolsko tekmovanje Računanje je igra OPP NIS

Dne 8. marca 2024 je potekalo šolsko tekmovanje v matematiki OPP NIS, na katerem se je pomerilo 13 učencev iz različnih razredov. Tekmovalci so se pokazali v najboljši luči, a še posebej so izstopali četrtošolec Nik Škarabot, šestošolec Urban Sever, sedmošolka Šejla Kovačević in osmošolka Veronika Rebula.

Štirje mladi matematiki so si s tem prislužili pravico do udeležbe na državnem tekmovanju, ki bo potekalo aprila na Jesenicah.

Vsem tekmovalcem iskrene čestitke za dosežen uspeh. Niku, Urbanu, Šejli in Veroniki pa želimo vse najboljše na Jesenicah in verjamemo, da bodo s svojim znanjem osvetlili ime šole in prinesli domov še več zmagovalnih trenutkov.

Rožice za dan žena

8. marca praznujemo mednarodni dan žena. Petošolci prilagojenega programa smo na ta dan vse učiteljice našega programa in tudi nekatere druge zaposlene ženske razveselili z drobno pozornostjo: rožico, ki smo jo sami izdelali in bo cvetela tudi, ko bo zunaj mrzlo.

Rožico v mislih podarjamo tudi vsem ženskam, ki to berejo. Naj bo vsak dan kot 8. marec.

Učenci 5.e

Pogovorne ure

Spoštovani!

Obveščamo vas, da danes, 7. 3. 2024, odpadejo popoldanske pogovorne ure za starše pri učiteljici Katji Furlan.

Hvala za razumevanje.

Prvošolci smo kiparili za starše

Ker se zelo hitro bliža materinski dan, ki pa mu mi rečemo tudi starševski dan, smo se v oddelkih 1. razredov odločili, da staršem izdelamo manjše presenečenje. Da nam bo bolj zanimivo in da bomo delo še bolj strokovno opravili, smo v goste povabili gospo Marinko Kverh, ki se z oblikovanjem gline ukvarja že zelo dolgo. Najprej nam je predstavila glino in kako se jo oblikuje. Z veseljem smo si ogledali izdelke, ki jih je prinesla s seboj. Po njeni demonstraciji smo še mi začeli z oblikovanjem lastnih izdelkov. Šlo nam je kar dobro od rok in na koncu smo bili vsi zelo zadovoljni. Gospe Marinki smo ob koncu še zapeli in se ji zahvalili za obisk in pomoč pri ustvarjanju.

Sedaj pa le še upamo, da bodo tudi naši starši veseli, ko bodo prejeli ta presenečenja.

Dostopnost