Skoči na glavno vsebino
Select Page

Promet v okolici šole je od pričetka šolskega leta na novi lokaciji stekel.

Želimo Vas seznaniti še z nekaj koristnimi napotki za varen prihod vaših otrok v šolo.

  1. Šolarji iz zahodnega predela mesta naj prihajajo v šolo po Cesti 5. maja mimo Občine, starih šolskih stavb, preko mostu na Cesti 5. maja.
  1. Šolarji iz območja Pal imajo varen dostop po Vilharjevi ulici.
  1. Šolarji iz vzhodnega dela prihajajo skozi Papirnico in nadaljujejo pot s prečkanjem prehoda za pešce na Vilharjevi ulici.
  • Radi bi vas opozorili na podhod iz Papirnice na Vilharjevo ulico, kjer ni urejenega prehoda za pešce, zato je potrebno otroke seznaniti, da se temu delu cestišča izogibajo.
  • Šolarji, ki prihajajo v šolo mimo starega obzidja po pešpoti, naj bodo previdni pri prečkanju starega mostu, kjer ni talnih cestnih označb in varnega prehoda za pešce.
  1. Šolarji, ki prihajajo iz smeri Vilharjeve ulice po pločniku ob Lokavščku, prečkajo cestišče šele ob mostu na Cesti 5. maja, kjer je urejen dvignjen plato in širok prehod do šolske stavbe.
  1. Pri prevozu otrok v šolo upoštevajte odstavna pasova na levi in desni strani dovoza za avtobuse ob šolski stavbi. Otroci naj izstopijo na strani, kjer je pločnik in se previdno odpravijo proti šolski stavbi.

PROSIMO, DA OPOZORITE OTROKE, DA SE NE POSLUŽUJEJO PREČKANJA CESTIŠČA PRI POTOČKU OB DOVOZU NA ŠOLSKO PARKIRIŠČE IN OBRATNO, SAJ ŠE NI UREJENIH USTREZNIH PREHODOV, ZELO SLAB PA JE TUDI PREGLED NAD CESTIŠČEM.

Več o varnih poteh v šolo najdete tudi v brošuri, ki jo je v začetku šolskega leta izdala Občina Ajdovščina v sodelovanju z Osnovno šolo Danila Lokarja.

Ravnateljica
Irena Kodele Krašna

zgibanka

ZGIBANKA – VARNO NA POTI V ŠOLO

(Skupno 26 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost