Select Page

Šolska knjižnica

Pozdravljeni in dobrodošli v virtualni šolski knjižnici!

Zaradi prekinitve pouka in zaprtja šole sem za vas pripravila nekaj zanimivosti, ki si jih lahko ogledate, poslušate ali rešujete. Vsekakor vam lahko koristijo pri izbiri knjig za branje, pridobivanju novega znanja ali pa samo za preživljanje prostega časa.

Lep pozdrav vsem,

vaša knjižničarka Nataša

 

MEGA kviz

Pravljice

Razstave

Priporočamo v branje

Izobraževalne oddaje

Prosti čas

Uganka dneva

Martin Krpan

Knjige v angleškem jeziku

2. april

 

 

  • 24. 3. 2020

Pozdravljeni,

pripravila sem vam nekaj zanimivosti in uporabnih stvari.

Na spodnji povezavi lahko brezplačno poslušate zvočne knjige, potrebno si je samo prenesti aplikacijo. Gre za knjige, ki so prebrane, otroci/učenci jih lahko poslušajo kot pravljico v nadaljevanjih. Izposoja je brezplačna. Izbor je zelo pester in zanimiv. Pobrskajte …

https://www.audibook.si/

Zelo zanimivo so se organizirali tudi igralci SNG, ki berejo pravljice po izboru Goriške knjižnice Franceta Bevka. Učenci imajo priložnost poslušati interpretacijo znanih slovenskih igralcev.

Do pravljic lahko dostopate prek spletne strani SNG:

https://www.sng-ng.si/spored/2020032414382635/

lahko pa tudi prek fb profila:

https://www.facebook.com/watch/sng.novagorica/

Verjetno potrebujete tudi kakšno knjigo za branje, pa sedaj, ko so vse knjižnice zaprte ne morete do nje. Lahko si izposodite e-knjigo prek portala Biblos, do katere imate dostop 14 dni. Na tej povezavi si preberite navodila za dostop.

Vse dobro,

knjižničarka Sandra

 

  • 27. 3. 2020

Portal Kamra:

Vsebine Kamre so predstavljene kot zgodbe, s spremnimi besedili ter pripadajočimi digitaliziranimi objekti. Na Kamri spoznavamo zgodbe, ki so za neko področje značilne, zanimive in v interesu lokalne skupnosti kot na primer: predstavitve lokalnih avtorjev oz. znamenitih oseb; dokumenti in fotografije značilnih lokalnih društev; razglednice krajev iz različnih časovnih obdobij; dela lokalnih umetnikov, njihove biografije, katalogi razstav; znamenite zgradbe, zgodbe ljudi, ki so v njih živeli in še marsikaj drugega.

Uporabniki tako lahko dostopajo do vsebin, ki so bile do zdaj skrite v skladiščih knjižnic, arhivov in muzejev, arhivih društev ali predalih šolskih zbornic.

https://www.kamra.si/

Brezplačen vpis v Goriško knjižnico:

Od danes naprej pa do prekinitve izrednih razmer knjižnica omogoča brezplačen vpis v Goriško knjižnico Franceta Bevka in s tem (brezplačen) dostop do e-virov za čas trajanja izrednih razmer in zaprtja knjižnice.

To lahko storite na tej povezavi.

knjižničarka Sandra

  • 1. 4. 2020

Založba Zala, ki ima kar nekaj kakovostnih knjig, je pripravila dostop do brezplačnih e-slikanic, pa tudi drugih knjig:

https://zalozba-zala.si/brezplacne-eknjige/

Na Wikivir je dostopno nekaj slovenskega kratkega leposlovja:

https://sl.wikisource.org/wiki/Wikivir:Slovenska_leposlovna_klasika

Še nekaj e-knjig in interaktivnih nalog (za prvo triado):

https://eknjige-junior.si/

Zgoraj sem že objavila možnost dostopa do Audiobook, kjer lahko brezplačno poslušate knjige, zgodbe in pravljice. Tukaj pa so še Lahkonočnice:

https://www.lahkonocnice.si/

knjižničarka Sandra

(Skupno 468 obiskov, današnjih obiskov 1)