Skoči na glavno vsebino
Select Page

SIO-2020

PROGRAM NADALJNJE VZPOSTAVITVE IKT INFRASTRUKTURE V VZGOJI IN IZOBRAŽEVANJU

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Cilj operacije je izboljšanje kompetenc in dosežkov mladih ter večja usposobljenost izobraževalcev prek večje uporabe sodobne IKT pri poučevanju in učenju. Vzgojno-izobraževalnim zavodom se sofinancira izgradnja brezžičnih omrežij in nakup IKT opreme, razvija se e-storitve in e-vsebine.

V okviru projekta bo naša šola vzpostavila brezžično omrežje na matični šoli in na podružnici v Lokavcu, obnovila opremo v računalniški učilnici ter nabavila tablične računalnike, da bodo v okviru pouka lahko dostopali do e-gradiv in spletnih vsebin vsi učenci, tudi učenci na podružnični šoli in v oddelkih s prilagojenim programom.

Projekt traja od leta 2017 do leta 2020.
Brezžično omrežje bo ustrezalo enotnim standardom, bo ustrezno zmogljivo za izvajanje dejavnosti šole, načrti pa bodo narejeni tako, da bo pokritost šole čim večja. Višina sofinanciranja iz ESRR sredstev znaša 62,5 %, lastna sredstva šole pa 37,5 %. Predvidevamo, da se bo ta del projekta izvedel že v letu 2018.

Nakup nove IKT opreme bo potekal v letih 2018, 2019 in 2020. Delež sofinanciranja iz ESRR sredstev znaša 50 %, del sredstev bo zagotovila Občina Ajdovščina, del pa šola iz lastnih sredstev.

Več o projektu >> uradna stran projekta SIO-2020

(Skupno 395 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost