Skoči na glavno vsebino
Select Page

Pred nami so meseci, ki so za bodoče srednješolce še kako pomembni.

Razmišljanje o tem, kaj me zanima, kaj bi rad počel, v čem sem dober in nenazadnje izbira poklica, velikokrat ne ponuja enoznačnega in enostavnega odgovora.

S tem se soočajo tudi učenci prilagojenega programa z nižjim izobrazbenim standardom na OŠ Danila Lokarja Ajdovščina pa tudi starši, ki jim vedno stojijo ob strani.

Z učenci se o možnostih nadaljnjega izobraževanja ter tudi o ponudbi zaposlovanja večkrat pogovarjamo na razrednih urah in dnevih dejavnosti, kjer spoznavajo poklice in osvajajo različne spretnosti in veščine.

V želji, da bi tudi staršem predstavili možnosti nadaljnjega izobraževanja ter zaposlovanja, smo 17. 1. 2019 organizirali roditeljski sestanek na temo poklicnega usmerjanja.

Polna udeležba staršev je dokaz, da je tema še kako aktualna.

V goste smo povabili predstavnico nižjega poklicnega izobraževanja iz Biotehniške šole Šempeter, rehabilitacijsko svetovalko iz Zavoda za zaposlovanje Nova Gorica ter strokovni delavki projekta Prehod mladih – IP Posočje.

Vsaka od njih je izčrpno predstavila možnosti izobraževanja oz. zaposlovanja ter vpetosti v projekt, ki mlade povezuje s trgom dela.

Čutiti je bilo, da so njihove besede marsikateremu od staršev “odvalile kamen od srca”. Orisale so možnosti, ki jih daje nižje poklicno izobraževanje. To omogoča ob dobrih uspehih učencev njihovo napredovanje v nadaljnja izobraževanja. Tisti, ki bodo šolanje zaključili in nadaljevali pot na trgu dela, pa bodo vstopili v sistemsko kolesje Zavoda za zaposlovanje. V obdobju 2014–2020 poteka tudi projekt Prehod mladih, ki ga izvaja IP Posočje. Mladim osebam s posebnimi potrebami, ki so starejši od 15 let, ponuja pomoč pri izobraževanju, predvsem pa pri vključevanju na trg dela.

Dodatne informacije bodo učenci lahko dobili na informativnih dnevih, ki bodo potekali 15. in 16. februarja po vseh slovenskih srednjih šolah.

Vse, ki bi želeli pobliže spoznati delo in dejavnosti v prilagojenem programu z nižjim izobrazbenim standardom, pa vljudno vabimo, da nas obiščete v soboto, 2. 2. 2019, ob 8.45 v naših barvitih prostorih OŠ Danila Lokarja Ajdovščina.

(Skupno 165 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost