Skoči na glavno vsebino
Select Page

V ponedeljek, 11. aprila 2022 smo na naši šoli izpeljali predtekmovanje Mlinochef, ki ga pripravlja podjetje Mlinotest.

Mlinochef je tekmovanje v kuhanju testenin v katerem tekmujejo pari učencev osnovnih šol od 5. do 9. razreda. Po začetnih predtekmovanjih na matičnih šolah, se bosta prvi dve ekipi pomerili za naslov Mlinochef na prireditvi Pašta Fešta.

Na predtekmovanju je sodelovalo kar 6 naših ekip, ki so jih sestavljali učenci 5. in 6. razreda. V vsaki ekipi sta bila dva učenca, ki sta pripravila dve jedi iz testenin Mlinotest, eno jed iz sušenih testenin in eno jed iz svežih testenin. Pripravljene jedi so primerno dekorirali in postregli. Tričlanska komisija v sestavi dveh vrhunskih chefov: Julijana Krapež, Denis Ibrašimović in članica podjetja Mlinotest Mateja Tominec so učence opazovali med pripravo in dekoriranjem jedi. Po ekipni predstavitvi jedi je komisija jed ocenila na podlagi okusa, izgleda in inovativnosti.

Komisija je vse tekmovalce zelo pohvalila in jim povedala, da so pozitivno presenečeni nad kvaliteto pripravljenih jedi. Najvišjo oceno, vseh 15 možnih točk sta osvojila Zala in Lukas, ki sta pripravila metuljčke z nebeško omako in sirove raviole s čemaževim pestom na panceti.

Tekmovanje se še nadaljuje z glasovanjem za posamezne jedi na Mlinotest Facebook profilu.

Organizatorji in komisija so našim tekmovalcem zaželeli še veliko kuharskih užitkov.

(Skupno 92 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost