Skoči na glavno vsebino
Select Page

21. marca praznujemo prav poseben dan. Datum 21. 3. simbolizira genetsko posebnost Downovega . sindroma – tretjega dodatnega kromosoma na 21. paru človeške celice. OŠ Danila Lokarja Ajdovščina pa ta dan praznujemo kar trikratno, saj imamo tudi sami tri učence z Downovim sindromom, ki obiskujejo prilagojeni program.

Smo inkluzivna šola, kar pomeni, da se trudimo graditi most med rednim in prilagojenim programom in s tem brišemo meje med nami. Prav za ta namen, smo se učenci 7. razreda prilagojenega programa odločili, da se povežemo z našimi najmlajšimi. Obiskali smo vse prve in druge razrede rednega programa ter jim prebrali zgodbo o dojenčici Klari, ki ima Downov sindrom. Vsi so nas zelo lepo sprejeli, sami pa smo lahko dokazali, da zmoremo veliko več, kot družba od nas pričakuje.

Celotno dogajanje smo na povabilo društva Downov sindrom izvedli že tretje leto zapored in tako je OŠ Danila Lokarja Ajdovščina ena izmed 21. mest v Sloveniji, kjer poteka vsakoletni sprehod modrih majčk in pisanih nogavic. Ker pa je naša šola v Ajdovščini, kjer prebiva tudi burja, smo sprehod popestrili še z izdelanimi vetrnicami modrih in rumenih barv.

Poleg branja in spoznavanja z najmlajšimi ter sprehoda po Ajdovščini, smo dan obeležili tudi z naborom različnih dejavnosti, s katerimi smo učencem razredne in predmetne stopnje približali Downov sindrom in spoznali, da nas različnost bogati.

Učiteljice in otroci 7. razreda OPP NIS

(Skupno 8 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost