Skoči na glavno vsebino
Select Page

Že drugo leto zapored v mesecu maju šestošolci pobližje in podrobneje spoznavajo ajdovskega pisatelja Danila Lokarja, njegovo življenje in delo. V skupinah krožijo med Lavričevo knjižnico, Lokarjevo hišo, danes v njej domuje  galerija, in nekje med obema prebirajo knjigo Na pot, ki je izšla v zbirki Čebelica.

V Lavričevi knjižnici je učence sprejela ga. Marija Bajc in jim podrobneje predstavila zbirko Lokarjevih del in spominsko vitrino z njegovimi dosežki, ki jih knjižnica hrani. Nekaj podatkov o pisatelju in njegovem življenju jim je predstavila skozi pogovor. Dodala je tudi vabilo na bližnje odprtje Lokarjeve poti, ki jo bodo izvedli v naslednjem tednu.

V Lokarjevi hiši je učence pričakala velika poznavalka in raziskovalka pisateljevega dela in življenja, ga. Ivana Slamič. Učenci so ji z velikim zanimanjem prisluhnili ob prenekateri anekdoti, opisu življenja pisatelja in razlagi razmer, v katerih je živel. Velik poudarek je namenila branju in pisanju. Sama si želi, da bi se tudi današnji šolarji razvili v ljudi, ki bi cenili pisano besedo in jo tudi sami ustvarjali.

Po prihodu v šolo in malici so šestošolci z delom nadaljevali v razredih, kjer so poustvarjali slišano in doživeto v bogatem dopoldnevu. Reševali so delavne liste, kvize in križanke o pisateljevem življenju, poklicu in pisanju. Ob koncu so zapisali svoja razmišljanja pisatelju. Skupaj smo si pogledali in prebrali zloženko, ki so jo prejeli v Lavričevi knjižnici.

 

(Skupno 11 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost