Skoči na glavno vsebino
Select Page
Naše rokometašice so letošnje osnovnošolske državne prvakinje v rokometu. Na finalnem turnirju, ki se je v petek, 19. aprila, odvijal v športnem centru Police v Ajdovščini, so igralke naše šole v treh tekmah zabeležile tri zmage in dvignile pokal za prvo mesto. Tako so ponovile dosežek svojih predhodnic izpred dveh let.
Drugo mesto je zasedla OŠ Starše, tretje OŠ Antona Martina Slomška Vrhnika, četrta pa je bila OŠ Šmartno pri Slovenj Gradcu.
V uvodni tekmi finala so po začetni tremi naša dekleta strla odpor vrstnic iz Vrhnike (15:8), nato so bile prepričljivo boljše od igralk OŠ Starše (19:9), še največ dela pa so imele s Korošicami, ko so se v zadnji tekmi, ki ni več odločala o ničemer, le zbrale in zmagale (10:8).
Dekleta je odlikovala zlasti odlična obramba, medtem ko so bile v protinapadih prehitre za svoje nasprotnice. To so opazili tudi trenerji, ki so za najboljšo igralko turnirja izbrali Nušo Fegic, Zala Batagelj je bila najboljša strelka, medtem ko je bila v idealno sedmerko turnirja izbrana še Jana Krapež.
Zaključni turnir letošnjega osnovnošolskega rokometnega tekmovanja za dekleta je bil sicer pravi rokometni praznik. Dekleta so se izkazala z lepimi predstavami, njihovi vrstniki z navijanjem na tribuni, šola pa z izvrstno izpeljano prireditvijo, katere del so bili tudi olimpijka Polona Batagelj ter mlada ajdovska rokometna reprezentanta Januš Lapajne in Tea Brecelj.
 
Rezultati:
OŠ Danila Lokarja Ajdovščina : AŠ Antona Martina Slomška Vrhnika 15:8,
OŠ Šmartno pri Slovenj Gradcu : OŠ Starše 9:10
OŠ Danila Lokarja Ajdovščina : OŠ Starše 19:9
OŠ Šmartno pri Slovenj Gradcu : OŠ Antona Martina Slomška Vrhnika 9:11
OŠ Antona Martina Slomška Vrhnika : OŠ Starše 10:14
OŠ Danila Lokarja Ajdovščina : OŠ Šmartno pri Slovenj Gradcu 10:8
 
{phocagallery view=category|categoryid=130}
(Skupno 47 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost