Skoči na glavno vsebino
Select Page

Tudi v tem šolskem letu smo se vključili v projekt Evropska vas. Tokrat smo predstavljali Finsko. Projekt je dosegel 252 učencev, saj so se vsi udeležili predavanj o Finski g. Vladimirja Bačiča, ravnatelja naše šole.

Neposredno v projektu pa je sodelovalo 222 učencev in sicer učenci 1. b razreda so pod mentorstvom Mateje Vuga in Barbare Trošt izdelovali knjižne kazalke, drugošolci so pod mentorstvom Saše Kravos in Anite Gabršček skupaj z gostjo s Finske, Heli Hongisto, plesali in peli ter slikali severni sij, učenci 3. b so pod mentorstvom Aleksandre Matjac z gostjo Heli tudi plesali in peli, ples so predstavili na zaključni prireditvi na Bevkovem trgu v Novi Gorici, s knjižničarko Natašo Markič pa so izdelali knjižne kazalke in hokejske palice, učenci 4. a so z mentorico Marjetico Stopar iz odpadnih materialov izdelali smučarske skakalce in razglednice Finske, kjer jim je pri napisih pomagala Heli, učenci 4. b so pod vodstvom Tine Likar izdelali prometne znake Moose crossing, učenci 4. c so pod mentorstvom Katarine Dolgan izdelali maketo Božička, petošolci pa so pod mentorstvom Katarine Likar in Lilijane Rijavec izdelali plakate o Finski. Učenci 1., 2. in 3. razreda EPP so pod mentorstvom Petre Premrl in Vanese Pev Stibilj spekli finske piškote in izdelovali Božičkove nogavice. Mentorica likovnega krožka Anuša Blažko je po vzoru Alvarja Aalta s svojimi učenci izdelala glinena finska jezera. Učenci, ki obiskujejo OPB, so pod mentorstvom Emeline Vidrih izdelali jelenčke, finske zastavice in papirnate kovance, pod vodstvom Katje Rijavec so izdelalo Moomine, pod mentorstvom Anje Slejko božičkove škatlice ter pod mentorstvom Tine Kverh poštne znamke.

Vse izdelke smo predstavili na zaključni prireditvi 8. 5. 2013 na Bevkovem trgu v Novi Gorici. Pod mentorstvom Aleksandre Matjac je učenec Sebastjan Mitrić sodeloval na okrogli mizi o Evropi in aktivnem državljanstvu Evrope, učenci 3. b razreda pa so z gostjo Heli Hongisto odplesali finski ples.

Projekt je pomembno pripomogel k boljši ozaveščenosti in spoznavanju držav EU. Učenci, ki so se udeležili zaključne prireditve v Novi Gorici, so se s projektom seznanili v razširjeni obliki, saj so videli predstavitve drugih držav EU in nekaj vidnih predstavnikov novogoriške občine in držav EU. Pomembno je bilo predvsem to, da so se učenci na nevsiljiv način skozi različne dejavnosti, ki so v ta namen potekale na šoli, zavedali, da so tudi oni pomembni člani neke skupnosti različnih držav, t.j. EU.

Aleksandra Matjac, koordinatorica projekta

{phocagallery view=category|categoryid=140}

 

(Skupno 40 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost