Skoči na glavno vsebino
Select Page

V sredo, 1. 6. 2016, so se učenci izbirnih predmetov NEMŠČINA 2 (NI2) in NEMŠČINA 3 (NI3), po peti šolski uri odpravili na ekskurzijo v Ljubljano, kjer so obiskali Goethe-Institut. Goethe-Institut je registrirano društvo in kulturni institut Nemčije, ki je dejaven po vsem svetu. Spodbujajo znanje nemškega jezika v tujini in skrbijo za mednarodno kulturno sodelovanje ter prek informacij o kulturnem, družbenem in političnem življenju posredujejo celovito podobo Nemčije.

V inštitutu so se najprej predstavili in pokazali, kaj zmorejo. Učenci NI2 so predvajali kratek video, v katerem so v nemščini predstavili našo šolo in življenje v njej. Učenci NI3 pa so v nemščini zaigrali nekaj prizorov iz igrice o Sneguljčici. Zaposlene so s svojim suverenim nastopom naravnost osupnili. Kaj si o nastopu naših učencev mislijo, si lahko preberete in ogledate na njihovi Facebook strani. Sledila je predstavitev dela in projektov, ki potekajo pod okriljem inštituta. Učenci so z zanimanjem spoznavali kraje v Nemčiji, kjer potekajo tečaji nemščine. Pomerili so se tudi v zanimivih jezikovnih igricah, s katerimi se lahko na sproščen način naučimo oziroma izboljšamo jezikovne spretnosti.

Ker so nemško govoreče dežele za naše učence nekoliko bolj oddaljene, smo se potrudili, da smo delček njihove kulture in jezika pripeljali k nam.

učiteljici nemščine

(Skupno 92 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost