Skoči na glavno vsebino
Select Page

Predzadnjo noč v letošnjem šolskem letu smo učenci 4. razreda prenočili v šoli. Večer smo posvetili spoznavanju življenja otrok v Afriki. Maja Štefin nam je predstavila svojo izkušnjo prostovoljnega dela v Južnoafriški republiki, kjer je pomagala pri obnovi osnovne šole. Seznanili smo se z načinom življenja v Afriki, z njihovo kulturo, glasbo, hrano, oblačili.

Sledila je slastna večerja – palačinke, ki smo jih spekli v šoli in druge dobrote, ki smo jih prinesli od doma. Druženje smo nadaljevali na šolskem igrišču, kjer smo se pomerili v športnih igrah, nekateri pa smo si spletli zapestnice prijateljstva.

Ko se je zvečerilo, smo se preoblekli v pižame, se umili in si pripravili svoj prostor za spanje. Pred spanjem smo igrali družabne igre, si pripovedovali šale in prepevali. Nekateri prej, drugi kasneje smo zatisnili oči in zaspali do zgodnjega jutra.


Naslednji dan smo po zajtrku odšli na bazen. Tam smo izvedli zadnji športni dan – akvatlon. To športno panogo sta nam predstavila Tine Lavrenčič in Uroš Medvedec iz Triatlon kluba Ajdovščina. Tudi sami smo se pomerili v plavanju in teku ter razglasili najboljše med deklicami in dečki.

V sproščenem vzdušju in z nepozabnimi  spomini smo se poslovili od 4. razreda in stare šolske stavbe. Nasvidenje v prihodnjem šolskem letu!

Učiteljici in učenci 4. razredov

(Skupno 124 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost