Skoči na glavno vsebino
Select Page

Učenci 5. razredov smo imeli v torek, 15. 11. 2016, naravoslovni dan. Spoznavali smo pomen zdrave hrane, poudarili pomen zajtrka, izvedli anketo o prehrani petošolcev, jo analizirali, sestavili zdrave jedilnike za ves teden, izdelali plakate o zdravi prehrani, poudarili pomen doma pridelane hrane in njeno vrednost, poudarili pomen bontona pri jedi, oblikovali pogrinjek mize, spekli 58 hlebčkov kruha iz polnozrnate moke, skuhali mineštro iz domačih sestavin, si skuhali domač puding, spekli polnozrnate palačinke in jih namazali z domačo marmelado, spekli jabolčno in porovo pito, spekli polnozrnate piškote z raznimi oreščki, skuhali krompir v oblicah in pripravili skutni namaz s česnom, peteršiljem in drobnjakom, si skuhali čaj. V avli šole smo razstavili plakate, v jedilnici pa pripravili praznično pogrnjeno mizo. Z vso pripravljeno hrano smo pogostili starše, ki so se nam v šoli pridružili ob 16. uri. Po druženju ob klepetu in okusni hrani smo skupaj s starši prisluhnili predavanju o zdravi prehrani. Predavali sta Tamara Kofol in Alenka Černe.

Starši so bili presenečeni in začudeni, da zmoremo toliko. Prejeli smo kar nekaj pohval in čestitk.

  • Tudi jaz sem kot starš doživela poseben dan. Prijetno sem bila presenečena nad tem, kar sem videla, slišala in poskusila. Jedi so bile skrbno pripravljene, okusne in lepe na izgled. Vsa pohvala otrokom in učiteljem. Predavanje o zdravi prehrani je bilo koristno in spodbudno. Upam, da se bo to še kdaj ponovilo.

Ksenijina mama

 

  • Zelo mi je všeč zamisel, da ste otrokom ne samo predstavili pravila zdrave prehrane, bonton pri mizi, ampak da so tudi sami sodelovali pri pripravi jedi ter da ste v to vključili tudi nas starše. Bilo je lepo videti in poskusiti jedi, ki so jih naši otroci pripravili ter videti njihovo navdušenje, ko so razlagali, kaj so sami skuhali in kateri plakat so pripravili. Všeč mi je bilo tudi predavanje. Pohvala vsem za organizacijo in izvedbo naravoslovnega dne.

Uršina mama

 

  • Bilo je lepo. Presenečena, kaj vse znajo otroci, če jim mi dovolimo poskusiti. Hrana je bila odlična. Čestitke prav vsem

Tejina mama

 

  • Zanimiv projekt, pri katerem so učiteljice potrebovale veliko energije za celodnevno motivacijo otrok. Ob vstopu v šolo sem opazila njihove vesele obraze, zato sklepam, da so se ob učenju tudi zabavali. Skratka, pohvalno in še enkrat hvala za celotno organizacijo.

Nikina mama

 

  • Naravoslovni dan Zdrava prehrana je bila odlična ideja. Mislim, da je aktivno sodelovanje otrok pri pripravi jedi zelo poučno. Obrazi otrok so kar sijali, ko so pričakali starše in jim vse pokazali (plakate, jedi, čudovito pripravljeno mizo). Tija je z največjim veseljem pripovedovala, kaj so ustvarjali v šoli in pokazala svoj hlebček kruha. Vsi smo bili pa zelo navdušeni, ko smo večerjali Tijin hlebček kruha. Takšne dneve, ko otroci aktivno sodelujejo pri projektu, definitivno podpiram, saj se otroci na ta način največ naučijo in še zelo ponosni so nase. Komaj čakam naslednji poučni dan …

Tijina mama

 

  • V prvi vrsti bi pohvalil mentorice in njihovo pripravljenost, da so naše otroke popeljale v svet priprave hrane, ki je žal za večino samoumevna dobrina, kar pa žal ni vedno tako. Priznati moram, da sem v pripravljeni hrani užival in prav nič ne bi imel proti, da bi naši otroci to počeli tudi doma, kar je seveda odvisno tudi od nas samih. Tudi predavanje, ki je sledilo po obedu, je bilo prav dovolj dolgo in vsebina na primeren način predstavljena in razumljiva. Hvala za lep popoldan.

Lukov tata

 

  • Naravoslovni dan je bil zelo dobro organiziran. Vseboval je številne dejavnosti, kjer so bili otroci lahko aktivni. Prejeli so veliko znanja o pravilnem prehranjevanju, ki je zelo pomembno. Ob pripravi zdravih jedi so spoznali, da je tudi bolj zdravo lahko okusno. Pripravljene jedi so bile res okusne in ker imamo recepte, jih bo Veronika pripravila tudi doma. Zelo pametno je bilo umeščeno tudi predavanje o zdravi prehrani. Če ne bi bilo otrok v šoli, bi bil obisk staršev precej manjši. In ker vemo, da se prehranjevalne navade oblikujejo v družini, je prav, da vsi starši kdaj prisluhnejo takim predavanjem. Zahvalila bi se vsem sodelujočim učiteljicam, ki so se resnično potrudile. Ohranite tak naravoslovni dan tudi v prihodnje.

Veronikina mama

 

  • Meni, Ticijanovi mami, je bilo lepo. Najbolj sem bila navdušena, da je vsak otrok sam zamesil in spekel kruh. Saj pri kruhu se vse začne, no, saj včasih se je. Lahko bi dodali še namizni mlin na kamen in bi si tudi pšenico sani zmleli. Sveže zmleta moka ima tudi dodano vrednost, pa še za marsikaterega otroka bi bilo najbrž to prvič videno.
    Pohvala in zahvala učiteljicam, ker za ta projekt je pa resnično potrebno veliko potrpežljivosti in iznajdljivosti, pa še mnogo ostalega.
    Močno pogrešam delujočo šolsko kuhinjo, kjer bi za otroke na šoli kuhali in pripravljali tako domačo, zdravo in lokalno hrano, o kateri smo poslušali in si lahko prebrali v delovnem gradivu za otroke. Tudi lonček tako okusne mineštre bi lahko otroci pojedli za malico … In kuharski krožek bi lahko spet zadišal na šoli.
    HVALA za vse dobro in lepo, kar dajete našim otrokom. Pri tem delu vam še naprej želim veliko, ljubeče in dobro srce.

Ticijanova mama

 

Hvala vsem staršem, tudi tistim, ki tukaj niste navedeni, za vse vaše spodbudne misli in besede.

                                                                     učiteljice 5. razredov

(Skupno 202 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost