Skoči na glavno vsebino
Select Page

V sredo, 30. 11. 2016, so se učenci 4. in 5. razreda matične šole srečali s pisateljico Neli Kodrič Filipić.

Ustvarjalka je bila naša gostja v okviru programa Društva slovenskih pisateljev Povabimo besedo, ki ga financira Javna agencija za knjigo Republike Slovenije. V enournem druženju je  učencem Neli Kodrič Filipić predstavila svoje knjige za mladino in slikanice za otroke. Med slednjimi je dve prebrala. Najprej so učenci prisluhnili slikanici z naslovom  Ali te lahko objamem močno?, katere glavno sporočilo je  moč preprostih dejanj. Sledila je še aktualna zgodba o brezdomcih iz njene slikanice Požar. Slednja je bila osrednja tema srečanja, saj se dotika sprejemanja drugačnosti in sobivanja različnih. Naša šola  v letošnjem šolskem letu  izvaja preventivne dejavnosti na temo medvrstniškega nasilja pod naslovom Spoštujmo se. Dela pisateljice obravnavajo aktualne teme in so nam predstavljala  dobro izhodišče za kasnejše poustvarjanje in razmišljanje predvsem o vsebini avtoričine slikanice z naslovom Požar.  Vse to se je poudarilo še v krajšem pogovoru v zaključnem delu srečanja, ko so učenci s pomočjo pisateljice ugotovili, da se beguncev bojimo, ker jih ne poznamo. Šele, ko se z njimi pogovarjamo in spoprijateljimo, se zavemo, da ni več pomembno vprašanje od kod so, kdo so, v kaj verujejo, kakšen jezik govorijo …

Na koncu srečanja sta se četrtošolca zahvalila za obisk in srečanje ter gostji izročila sliko z naslovom Prijateljstvo, delo naše učenke.

Srečanje je bilo uspešno. Učenci so si  posrečanju s pisateljico v šolski knjižnici aktivno izposojali njene knjige.

Mati Tereza je nekoč dejala: »Prijazne besede so lahko kratke in enostavne. Njihov odmev pa je neskončen.«  Prav to sporočilo nam je posredovala pisateljica s svojim obiskom in s predstavitvijo svojih del.

(Skupno 50 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost