Skoči na glavno vsebino
Select Page

V soboto, 25. marca 2017, je potekal na naši šoli že tretji Festival labirint. Tudi tokrat se ga je udeležilo kar 24 naših učencev,  ki so odlično sodelovali  s svojimi idejami ter rešitvami problemov.

Pohvala gre res vsem sodelujočim, ki so pokazali zelo dobre ideje za rešitve problemov.


So pa komisije ocenjevalcev v vsaki kategoriji izpostavile dva njim najboljša izdelka. Tako je dobil Ambrož Paljk zlato priznanje za Inovativno idejo Elektroliza na vetrni pogon. Inovativni so bili s kahonom tudi Rajko Svjetlanović, Andraž Krkoč, Nik Ibraimović in Kevin Črnigoj.

V praktični delavnici Moj dežnik je lahko…  kategorija starejši so Urban Kompara, Sebastjan Mitrić in Žan Kobal prejeli zlato priznanje za unikatno izdelani ptičji krmilnici iz odpadne embalaže. V kategoriji mlajši sta Gaja Zagorc in Liza Skrt izdelali glasbilo iz odpadne embalaže ter zanj prejeli zlato priznanje.

Ravno tako zlato priznanje sta v kategoriji Pridi, naredi in pokaži prejela Klemen Pregelj in Rei Marc, ki sta s svojo idejo in izdelkom rešila problem padanja verige s kolesa.

Vseh dvanajst omenjenih učencev se je v ponedeljek, 10. aprila 2017, udeležilo nagradne ekskurzije v Muzej iluzij v Ljubljani.

Tanja Čermelj

(Skupno 218 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost