Skoči na glavno vsebino
Select Page

V petek, na državni praznik dneva priključitve Primorske k matični domovini, 15. 9. 2017, smo se učenci prilagojenega programa odpravili v Ljubljano s prav posebnim namenom. Odzvali smo se osebnemu vabilu g. predsednika, ki nas je že v lanskem šolskem letu povabil v predsedniško palačo. Povod je predstavljal kratek poučen filmček “Državni simboli se kregajo” (https://www.youtube.com/watch?v=pNZlNsiZg7c ), ki je navdušil tudi samega predsednika.

V predsedniško palačo smo vstopili mimo častne straže, ki zaseda mesto le ob državnih praznikih. Blišč kristalnih lestencev, čudovito marmornato stopnišče, rdeča preproga in zastave so nam že na vhodu jemali sapo. V t.i. kristalni dvorani pa so nam pripravili poseben program. Po himni, ki jo je v živo zaigral trobilni kvartet, in govoru predsednika, je sledil nastop slovenskih harmonikašic. Nato smo si ogledali prostore, kjer potekajo sprejemi in srečanja predstavnikov tujih delegatov. Predsednik nas je osebno sprejel v svojem kabinetu, kjer nam je odgovarjal na vprašanja, razkazal pisarno in se s posamezniki še enkrat fotografiral. Z zanimivostjo smo si ogledali tudi predsednikova protokolarna darila.

Že v šoli smo se pogovorili o bontonu in pravilih obnašanja – toda tokrat je šlo zares in potrudili smo se po svojih najboljših močeh.

Izkušnja je bila nepozabna.

Učenci in učiteljice OPP NIS

(Skupno 152 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost