Skoči na glavno vsebino
Select Page

Učenci 4. OPB so pod vodstvom razredne učiteljice Izidore Černigoj in šolske knjižničarke Nataše Markič obeležili mednarodni dan gora 2017. Vsako leto se ta dan obeležuje 11. decembra. Nanj se je opozorilo s plakatom pred šolsko knjižnico in razstavo poljudnoznanstvenih knjig o našem visokogorju v šolski knjižnici.

Ob tej priložnostni razstavi se je sodelujočim učencem predstavil naš najvišji vrh in simbol slovenstva, Triglav. Preko poučne slikanice Štirje pogumni možje so se učenci ozrli v preteklost in spoznali prvi vzpon na Triglav. Sledila je še predstavitev Jakoba Aljaža, ki je odkupil špico Triglava od občin Dovje in Mojstrana ter na njem postavil stolp. Učenci so zgodbo o tem dejanju spoznali s knjigo Triglav in Jakob Aljaž. 

Sledilo je delo učencev. Prva skupina je narisala plakat, kjer so upodobili Mali Golak nad Ajdovščino, ko se pripravlja k sneženju in je potrebno pomagati poškodovanemu planincu. Druga skupina se je odločila in na plakat narisala Otliško okno, priljubljeno izletniško točko nad Ajdovščino. Tretjo skupino so sestavljale učenke, ki z žebljičkom na zemljevidu Slovenije označile naše najvišje vrhove..

Izdelane plakate so učenci razstavili in ob tem ostalim vrstnikom razložili, kaj so delali.

 

(Skupno 53 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost