Skoči na glavno vsebino
Select Page

V nedeljo, 14. januarja 2018 je Mladinski pevski zbor OŠ Danila Lokarja Ajdovščina izvedel svoj tretji praznični koncert in s tem zaključil niz dobrodelnih nastopov, na katerih je ob pomoči glasbenih gostov zbiral sredstva za uresničitev svojih pevskih načrtov. V času prvomajskih počitnic se zbor namreč odpravlja na mednarodno zborovsko tekmovanje in festival v kraju Neerpelt v Belgiji.

Pevsko praznovanje se je začelo z nastopom v Vipavskem Križu na dan slovenske samostojnosti, ko so petje mladinskega zbora popestrili otroški glasovi pevskega zbora Višaji. Na drugem nastopu v cerkvi v Šturjah sta se nastopajočim pridružila župnijski otroški pevski zbor in violinist Timotej Willewaldt, član zasedbe Wildart, na tretjem koncertu v postojnski cerkvi pa je obema zboroma OŠ Danila Lokarja družbo delal Otroški pevski zbor Župnije Postojna.

Vsi trije nastopi so združili več kot 150 pevcev, za kar gre zahvala mnogim organizatorjem dogodkov in sodelujočim, predvsem zborovodkinji obeh pevskih zborov OŠ Danila Lokarja Petri Habjanič Gregorc, pianistkama Luciji Strmšek in Larisi Štrukelj, kitaristu Teu Gabrščku, povezovalkam programa Tjaši Cej, Mateji Rosa in Saši Kravos, pogumnim pevskim solistom in prav vsem zavzetim pevcem v obeh pevskih sestavih. Praznični zborovski nastopi so ponovno pokazali, da je glasba tista, ki zbližuje, združuje in odpira srca za dobrodelnost. Prav zaradi slednje mladinski zbor optimistično zre proti novim izzivom, ki jih bodo prinesli naslednji meseci.

Zahvaljujemo se vsem nastopajočim in našim donatorjem:

ZVEZA KULTURNIH DRUŠTEV AJDOVŠČINA, LIČNA HIŠA, BUSINESS SOLUTIONS D.O.O., ELEKTRO PRIMORSKA D.O.O., ŠKRLJ D.O.O., E3 D.O.O., ELEKTROINŠTITUT MILAN VIDMAR, KERAZID D.O.O., PETRIČ D.O.O., KMETIJA BENČINA, POLANC D.O.O., MATIC SLEMIČ – ESMEDIA, INŠTITUT ZA VARNOST LOZEJ D.O.O.

VK

Foto: Matic Slemič – eSMedia, PK

 

(Skupno 117 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost