Skoči na glavno vsebino
Select Page

V šolskem letu 2017/2018 smo ponovno sodelovali pri reševanju MEGA kviza. Na šoli so letošnje  vprašalnike na temo kras reševali učenci 2. in 3. triletja pri medpredmetnih urah. Delo je potekalo v povezavi med posameznimi predmetnimi področji in  šolsko knjižnico oziroma t. i. knjižnično informacijskimi znanji.

V Lavričevo knjižnico, ki je koordinatorica nacionalnega projekta v ajdovski in vipavski občini, smo z naše šole do konca marca oddali 325 glasovnic.  V četrtek, 19. aprila 2018, je knjižnica organizirala zaključno prireditev letošnjega MEGA kviza za sodelujoče šole. Našo šolo so zastopali učenci četrtega razreda. Ti  so poleg reševanja kviza še likovno poustvarjali motive krasa in pripravili manjšo šolsko razstavo. Gost prireditev je bil jamar Bogomir Remškar, ki je tudi predsednik jamarskega društva v Ajdovščini. Prisotnim je predstavil delo jamarja, njegovo opremo in reševanje iz jam.

V zaključnem delu prireditve je sledilo žrebanje nagrajencev. Učenci naše šole so prejeli kar 19 knjižnih nagrad, 19 devetošolcev, ki so rešili vseh pet vprašalnikov, pa bo odšlo na izlet v neznano. O izletu bodo naknadno obveščeni.

(Skupno 64 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost