Skoči na glavno vsebino
Select Page

Teden otroka je projekt ZPMS, ki se začne vsak prvi ponedeljek v mesecu oktobru in traja 7 dni. Tema letošnjega Tedna otroka je bila PROSTI ČAS. To je tisti čas, ki si ga otroci lahko organizirajo po svoje, ko iščejo tisto, kar jih veseli in navdušuje.

Tudi v prvih razredih smo Teden otroka popestrili z druženji, igro in nabiranji izkušenj.

Vsak dan nas je čakalo eno drobno presenečenje.

Prvič smo obiskali šolsko knjižnico. Gospa knjižničarka Nataša Markič nam je pripovedovala zanimivo pravljico O modrem gumbku. Postali smo člani knjižnice in dobili čisto svoje članske izkaznice. Knjižnico bomo obiskovali enkrat tedensko in si izposodili novo, zanimivo knjigo.

Pripravili smo slastno pecivo. Postali smo pravi peki. Spekli smo torto, palačinke in kokosove kroglice ter se posladkali.

Sprehodili smo se do bližnjega otroškega parka Rado-Živa. Najraje smo se poigrali v peskovniku in se spuščali po dolgi vrvi.

V šolo smo lahko prinesli svoje igrače in se z njimi poigrali.

Ob dnevu odprtih vrat smo obiskali tovarno Fructal.  Ogledali smo si, kako poteka predelava sadja in kako nastanejo sadni sokovi, nektarji in kašice. Na zunanjem prostoru smo bili deležni pogostitve in plesne zabave.

Vrhunec tedna je bil sprejem prvošolcev v Skupnost učencev OŠ Danila Lokarja Ajdovščina. Spremljali so nas starši in sorodniki. Najprej nas je pozdravila in nagovorila gospa ravnateljica Irena Kodele Krašna. Obiskal pa nas je tudi Kekec, deček iz hribov in nam zaželel SREČNO!

 

(Skupno 149 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost