Skoči na glavno vsebino
Select Page

Naša šola sodeluje v projektu Erasmus+ pri izmenjavi učiteljev in strokovnih delavcev.  Tako so se nekateri učitelji in strokovni delavci že v preteklih letih udeležili strukturiranih tečajev v tujini ali senčili (opazovali pouk) na drugih šolah po Evropi. Na tak način se je oblikovala mreža poznanstev in novih izmenjav.

V torek, 25. 10. 2022, so šolo obiskale učiteljice iz Francije, ki so bile na izmenjavi v Ciriusu v Vipavi. Pred poukom so si ob kratki predstavitvi knjižničarke Nataše Markič ogledale šolsko knjižnico. Sledilo je opazovanje ur pouka pri različnih učiteljih. Skupna medpredmetna ura med šolsko knjižnico in slovenščino, ki jo poučuje Izidora Černigoj, se je odvijala v čitalnici. Učenci so gostje naučili, kako se predstavijo. Vsi so prisluhnili pravljici S. Pregla O fantu, ki je lepo pozdravljal. Učenci so v skupinah gostje učili slovenskih pozdravov v posameznem delu dneva, poimenovanja članov družine in zapisa preprostih povedi. Gostje so učencem pokazale razliko med slovensko in francosko abecedo. Med 16. 11. 2022 in 18. 11. 2022 so nas obiskali učitelji z Irske. Najprej so spoznali šolsko knjižnico, nato pa senčili pri različnih predmetih. Tudi z njimi smo izvedli skupno medpredmetno uro med šolsko knjižnico in slovenščino.

Ure so bile dinamične in interaktivne. Pohvalili so jih tako gosti kot učenci. Čeprav so učenci dodali, da je bilo ljudi, ki ne poznajo ene slovenske besede, težko učiti slovenščine, ne da bi si pri tem pomagali z angleščino. Šestošolci so pouk zapustili ponosni in nasmejanih ust.

Zapisali: Izidora Černigoj in Nataša Markič

(Skupno 17 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost