Skoči na glavno vsebino
Select Page

Z učenci 5. OPB smo mednarodni dan pismenosti (8. 9. 2017) obeležili na poseben način. Po pogovoru o pomenu bralne pismenosti smo ugotovili, da je branje pravljic otrokom pomembno. Kot veliki vešči bralci, smo se odločili, da preberemo pravljico učencem v prilagojenem programu ter na ta način poskušamo zrušiti nekatere predsodke, o katerih je tekla beseda že med uro družbe. Z druženjem bomo vsi postali bogatejši. Kot prvi sta pravljici izbrali in prebrali Anja in Maruša. Zaradi čudovite izkušnje smo se v 5. OPB odločili, da bomo prebiranje pravljic vključili v naš tedenski program podaljšanega bivanja.

»Skupaj s sošolko sva prebrali dve knjigi z naslovoma Prijatelj kot si ti in Bravo putka. Učenci iz prilagojenega programa so lepo poslušali. Nekaterim je bila knjiga tako zanimiva, da so hoteli še enkrat videti slike. Naše pravljice so poslušali Ajda, Danijel, Anej, Nika in Sara.

Zgodba prijatelj kot si ti govori o dveh prijatelji, ki sta šla na pustolovščino in videla trop metuljev. Po poti sta doživela veliko pustolovščin preplavala sta reko in splezala na goro.

Pravljica Bravo putka govori o kokoški, ki je mislila, da je še premlada, da bi nesla jajca. Na koncu ji je seveda uspelo.«         

Anja Polanc in Maruša Raspor
OPB 5. razred

(Skupno 66 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost