Skoči na glavno vsebino
Select Page

28. septembra je v Cankarjevem domu v Ljubljani potekal Festival za tretje življenjsko obdobje, katerega so se udeležile tri učenke naše šole, ki so pod okriljem Ljudske univerze Ajdovščina, skupaj s člani Društva upokojencev Ajdovščina in člani Dnevnega centra ŠENT Ajdovščina, na odprtem odru odigrale igrico Pujsa imamo za soseda. In s čim so si zaslužile to čast?

Dramska skupina Mali Holivud, kot so se sami poimenovali, deluje že dobro leto in pol. Cilj je uprizarjanje iger, ki podajajo pomembno osebno sporočilo, modrost za življenje. V šolskem letu 2016/2017 je igrica »Pujsa imamo za soseda« v Ajdovščini in njeni okolici navduševala številno občinstvo (Vrtec Ajdovščina, OŠ Danila Lokarja Ajdovščina, VDC Ajdovščina – Vipava, CIRIUS, Društvo upokojencev Ajdovščina, Dom starejših občanov Ajdovščina …). Ker je bila igrica lepo sprejeta, so z njo sodelovali na natečaju »Medgeneracijsko sodelovanje«, v sklopu Festivala za tretje življenjsko obdobje.

Ocenjevanje in izbor prispevkov so opravili člani Društva upokojenih pedagoških delavcev Slovenije. Njihova naloga ni bila lahka, saj so v oceno prejeli 14 kakovostnih predstavitev medgeneracijskega dela in skupnih dosežkov. Igrica Pujsa imamo za soseda je bila tako prepričljiva, da so ji dodelili častno 3. mesto.

Vsem sodelujočim čestitamo in jim želimo obilo medgeneracijskega druženja in ustvarjanja tudi v tem šolskem letu.

Tina Brecelj
mentorica

(Skupno 177 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost