Skoči na glavno vsebino
Select Page

V četrtek, 7. decembra 2017, so se mladi parlamentarci udeležili delavnic v prostorih Hiše mladih. Poslušali so tri predavatelje, ki pa niso zgolj predavali, temveč so na zanimiv način aktivirali učence, da so skozi igro in pogovor odkrili dobre strani timskega dela.

Najprej so pod vodstvom Sonje Čandek iz zavoda Ti povej definirali štiri probleme današnje šole:

  • neprimerno vedenje,
  • učenci so nezainteresirani za šolo,
  • ignoriranje in
  • slab šolski sistem.

Za vsak problem so nato po skupinah izdelali problemsko drevo in drevo rešitev.

V drugem delu programa se nam je pridružil Luka Manojlovič in nam razširil obzorja igre z Lego kockami. Delo je potekalo tako individualno kot skupinsko, naloge pa so bile nadvse zanimive. Sestavljali smo žirafo iz šestih kock, sebe, stolp, svet čez 20 let …

V zadnjem delu programa sta delo vodili Maja Rajer Obid in Sanja Gorjan iz Primorskega tehnološkega parka. Učenci so delali po skupinah. Vsaka skupina je dobila 20 špagetov, približno 0,5 m lepilnega traku, vrvico in eno penico. Njihova naloga je bila, da iz vseh pripomočkov izdelajo čim višji stolp s penico na vrhu, pri čemer lahko material prosto preoblikujejo.

Učenci so spoznali, da več aktivnosti pri pouku zahteva veliko poguma in spretnosti. To pa vsekakor potrebujemo tudi v vsakdanjem življenju.

(Skupno 66 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost