Skoči na glavno vsebino
Select Page

V tem šolskem letu smo se še posebej posvetili promociji branja in dvigu bralne pismenosti z obstoječimi dejavnostmi in celo vrsto nabora novih idej. Med letom so starejši učenci brali mlajšim in učencem na OPP NIS pri urah slovenščine ali tematsko obarvanih razrednih urah. Prav tako so se medgeneracijsko družili učenci, ki obiskujejo OPB, z učenci OPP NIS. Z različnimi zgodbami, prebranimi ali dramatiziranimi, so promovirali branje.

Sklepno dejanje v prizadevanju za uspešno branje je bil bralni maraton. Izvedli smo ga v petek, 11. maja 2018, dan po praznovanju dneva šole, ki nosi ime znanega ajdovskega pisatelja Danila Lokarja.

Bralnemu maratonu je bil posvečen cel dan. Začel se je že v jutranjem varstvu, nadaljeval dopoldan v šolski knjižnici in se zaključil ob koncu pouka OPB-ja. Učenci so prisluhnili različnim zgodbam. Med njimi so bile dogodivščine Petra Nosa, Nikca in Pike Nogavičke, zgodba Muc išče čarovnico ter zgodba Petra Svetine Sredi sreče in v četrtek zjutraj, nekatere pravljice, zbrane v knjigi Mamka Bršljanka, odlomki  iz mladinskih romanov (Skrivnost modre špilje, Blazno resno o šoli …), uganke in še kaj se je našlo. V bralnem maratonu so z branjem sodelovali tudi strokovni delavci šole.

Bilo nam je lepo.

 

 

(Skupno 86 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost