Skoči na glavno vsebino
Select Page

Kako zanimivo je, če ima vsak dan poseben pomen! Če se v vsakem dnevu zgodi nekaj posebnega, zanimivega. Če je pouk prepleten z dejavnostmi, ki otroke motivirajo, navdušijo in osrečujejo. Zamislite si šolo, v kateri bi bil teden pouka prav tak.

  1. V ponedeljek bi začeli s projektom Beremo z medvedkom. Nekdo od otrok bi bil izžreban in domov bi lahko odnesel bralnega medvedka. V pomoč in spodbudo bi mu bil pri branju.
  2. V torek bi vas obiskal pisatelj Primož Suhodolčan, ki pozna tisoč in eno zanimivo zgodbico. Prisluhnili bi mu v živo.
  3. V sredo bi vas v pravljično deželo popeljala gospa Klavdija Štancar. Po pravljici Kralj z umazanimi nogami in po kvizu, v katerem bi se pomerile deklice proti dečkom, bi likovno ustvarjali orientalske preproge.
  4. V četrtek bi imeli DAN NALIVNEGA PERESA. Ogledali bi si, iz katerih delov je nalivka sestavljena, povedali njihov namen, postavili bi kriterije uspešnega pisanja z njo in prvič pisali v pravi zvezek s črtami.
  5. V petek bi te gospa šolska knjižničarka spomnila na svetovni dan živali in prebrala zgodbico Kapljica zlata. Potem bi iz papirja zgubali ptico. Za konec bi se še s prijatelji pomerili v družabnih igrah, pri katerih bi se morali držati pravil  in se kulturno pogovarjali. Če bi izgubili, bi poraz športno prenesli.

Lepo bi bilo v taki šoli, kajne? Naj vam prišepnemo, da taka šola obstaja. To je naša šola, zgoraj naštete dejavnosti pa so se izvajale v drugih razredih ob tednu otroka. Še dolgo bodo vsem v spominu.

(Skupno 80 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost