Skoči na glavno vsebino
Select Page

Razpis za delovno mesto ravnatelja

Svet šole OŠ Danila Lokarja Ajdovščina, Cesta 5. maja 15, 5270 Ajdovščina, na podlagi sklepa 9. seje Sveta šole, ki je potekala 17. 10. 2024, razpisuje delovno mesto

RAVNATELJA (M/Ž)

Kandidat mora za imenovanje na funkcijo ravnatelja izpolnjevati pogoje v skladu z Zakona o organizaciji in financiranju vzgoje in izobraževanja (Ur. l. RS, št. 16/07 – uradno prečiščeno besedilo, 36/08, 58/09, 64/09 – popr., 65/09 – popr., 20/11, 40/12 – ZUJF, 57/12 – ZPCP-2D, 47/15, 46/16, 49/16 – popr., 25/17 – ZVaj, 123/21, 172/21, 207/21, 105/22 – ZZNŠPP, 141/22, 158/22 – ZDoh-2AA in 71/23; v nadaljevanjem besedilu: ZOFVI)
Kandidati morajo imeti pedagoške, vodstvene, organizacijske in druge sposobnosti za uspešno vodenje zavoda.

Predvideni začetek dela bo dne 28. 1. 2025.

Delo na delovnem mestu ravnatelja se opravlja polni delovni čas.

Izbrani kandidat bo imenovan za dobo 5 let. Za čas mandata bo z njim sklenjena pogodba o zaposlitvi na delovnem mestu ravnatelja.
Pisno prijavo z dokazili o izpolnjevanju zahtevanih pogojev:

• dokazilo o izobrazbi,
• dokazilo o nazivu – 5 let mentor, svetovalec ali svetnik,
• dokazilo o opravljenem strokovnem izpitu,
• dokazilo o opravljenem ravnateljskem izpitu (kandidat lahko kandidira tudi brez ravnateljskega izpita, vendar si ga mora pridobiti v enem letu po začetku mandata, sicer mu preneha mandat po zakonu),
• delovnih izkušnjah v vzgoji in izobraževanju,
• potrdilo iz evidence izbrisanih obsodb za kazniva dejanja zoper spolno nedotakljivost, ki ne sme biti starejše od enega meseca in ga izda Ministrstvo za pravosodje. Potrdilo se izdaja vlagatelju zahtevka za namen: Varstvo otrok in mladoletnikov,
• potrdilo sodišča, da oseba ni v kazenskem postopku oziroma zoper njo ni vložena pravnomočna obtožnica

pošljite v 15 dneh po objavi razpisa v zaprti ovojnici na naslov:

SVET ŠOLE
OŠ DANILA LOKARJA AJDOVŠČINA
CESTA 5. MAJA 15
5270 AJDOVŠČINA
z oznako “PRIJAVA NA RAZPIS RAVNATELJA – NE ODPIRAJ!”

Kandidat mora k prijavi priložiti program vodenja zavoda za mandatno obdobje, lahko pa predloži tudi kratek življenjepis.

Kandidati bodo pisno obvestilo o imenovanju prejeli v zakonitem roku.

Matjaž Simonič
Predsednik Sveta šole

Nastop OPZ V Lavričevi knjižnici

V sredo, 23. oktobra 2024, smo v Lavričevi knjižnici Ajdovščina z otroškim pevskim zborom Nižaji sodelovali pri oblikovanju kulturnega programa ob predstavitvi poučne pravljice JaBučka in KorenJakec. Zgodbo sta napisali Damjana Marc in Polona Kunaver Ličen, knjigo je ilustriral Primož Fučka, lutke pa je oblikovala Petja Berginc Fučka. Poleg Otroškega pevskega zbora so sodelovali tudi glasbeniki Oskar Ličen (violina), Maja Sajovic (harmonika) in Polona Kunaver Ličen (klavir). Kratek del zgodbice pa sta z lutkami predstavili Zofija Ličen in Junija Škrlj. Veseli smo, da smo lahko sooblikovali kulturni program.

Lokar ima talent 2024

V četrtek, 24. oktobra 2024, smo na naši šoli že tretje leto zapored izvedli tradicionalno prireditev Lokar ima talent, ki je namenjena otrokom iz prilagojenega programa.

Na prireditvi je nastopilo 13 izjemnih točk, ki so bile plod skrbnih priprav in predanega dela naših učencev in njihovih mentorjev. Plesne in glasbene točke ter prikazi različnih veščin so pokazali široko paleto zanimanj in talentov, ki jih naši učenci z veseljem razvijajo.

Ponosni smo na njihove nastope, ki so jih predstavili pod pozornim očesom žirije v sestavi ravnateljice Irene Kodele Krašna, Aleša Bolka in Keti Bratina. Ob koncu prireditve so vsakemu nastopajočemu podelili posebno priznanje in praktično nagrado.

Sproščen in zabaven ton prireditvi pa je dodal še napovedovalec Luka Lapanja, ki je poskrbel za prijetno vzdušje.

Prireditev je bila lep prikaz truda, vztrajnosti in ustvarjalnosti naših učencev, ki so pokazali in še enkrat dokazali, da ima prav vsak izmed njih svoj edinstven talent.

Učiteljice in učitelji PPP NIS

Prazniki med jesenskimi počitnicami

Bližajo se počitnice …
Tako za učence, kot tudi za učitelje, se v prihajajočem tednu pričnejo, za marsikoga že težko dočakane prve letošnje počitnice. Učenci podružnične šole Lokavec so v ta namen pripravili okrasitev s papirnatimi buči po šoli. V času podaljšanega bivanja pa so se učenci, skupaj z učiteljicami, spomnili na dva praznika, ki ju praznujemo med počitnicami: dan reformacije (31. 10.) in dan spomina na mrtve (1. 11.). Posledično so pripravili dva plakata; mlajši učenci so okrasili plakat za praznik, ki ga praznujemo 1. 11., starejši pa so pripravili plakat za praznik dan reformacije. Da so slednji plakat lahko izdelali so si pomagali s spletom, kjer so poiskali podatke, ki jih niso poznali (letnica rojstva Primoža Trubarja, kdaj sta izšli prvi knjigi …).

Učenci in učiteljice PB

Druženje 4. b in 8. b

V torek, 22. 10. 2024, smo se učenci 4. b družili z učenci iz 8. b razreda. Druženje, ki je bilo tudi naše prvo, je potekalo v šolskem vrtu. Skupaj smo izrezovali buče. Bili smo razdeljeni v več skupin, po dva učenca iz četrtega in po dva iz osmega razreda. Najprej smo narisali idejno zamisel, kako naj bi buča izgledala, nato smo to idejo prenesli na bučo. Odrezali smo ji vrh in nato s pomočjo žlice in rok izdolbli njeno vsebino. Na tako pripravljeno bučo smo narisali oči, usta in nos, tako da bi bila le-ta čimbolj strašna za noč čarovnic. V skupini je vsak prevzel eno delo; risanja, dolbenja, izrezovanja odprtin … Ker je bilo delo razdeljeno, je bilo tudi hitro narejeno. Med seboj smo si pomagali. Bilo nam je zanimivo in obenem prijetno, saj smo se lahko na svežem zraku družili s prijatelji in vrstniki. Ko so bile vse buče izrezane, smo jih odnesli pred šolo in jih ob pomoči učiteljic postavili na ogled pred glavni šolski vhod.

Naravoslovni dan – kmetija

Na naravoslovnem dnevu so lokavški učenci obiskali več kmetij in spoznali različna živa bitja ter kmetijske dejavnosti. Na turistični kmetiji Pri Rebkovih so si ogledali bike, telice, prašiče, piščance in koze ter izvedeli, kako poteka skrb za vsako vrsto. Spoznali so tudi pomembnost kmetijske mehanizacije, kamor sodijo različni traktorji in številni priključki. Poleg tega so si ogledali čebelnjak in kamp.

Pri Lokarjevih so božali konje, med katerimi je največji vtis nanje naredil najmanjši, ki so ga poimenovali Niko. Gospod Gašper jim je pokazal tudi starodavno opremo in odlično obnovljeno kočijo.

Na kmetiji Černigoj so učenci sodelovali pri oskrbi živali, jih nahranili in pobrali jajca, kar jim je omogočilo praktično izkušnjo.

Na koncu se iz srca zahvaljujemo ge. Tadeji Kompara s kmetije Pri Rebkovih, ge. Dragici Černigoj s kmetije Černigoj in g. Gašperju Lokarju za prijazen sprejem, gostoljubje in bogato doživetje.

Mednarodni dan slovarjev

16. oktobra smo v naši domovini že šestič zapored obeležili mednarodni dan slovarjev. Obstoječima in že uveljavljenima spletnima stranema Fran in Franček, ki omogočata dostop do različnih informacij, se je letos pridružil še nov portal Franja. Letos je mednarodni dan slovarjev potekal v znamenju 10. obletnice portala Fran, ki omogoča iskanje po različnih slovarjih in besednih zbirkah Inštituta za slovenski jezik Frana Ramovša, dostopno na povezavi www.fran.si. Portal Franček (www.francek.si) je jezikovna svetovalnica za učitelje in Šolski slovar slovenskega knjižnega jezika. Uveljavil se je kot spletni portal za mlade. Obstoječima portaloma se je letos na novo pridružil še portal Franja. Slednji omogoča uporabo prek 20 slovarjev in ponuja iskanje parov med slovenščino in vrsto tujih jezikov. Iskanje je dostopno na povezavi franja.eu.

Vabljeni, da vse tri portale obiščete in jih uporabljate.

Dobrodelna akcija Drobtinica

V soboto, 19. 10. 2024, so učenci 4. in 5. razredov sodelovali v dobrodelni akciji Drobtinica in s tem obeležili Svetovni dan hrane. Od 8.00 do 12.00 so v trgovini Spar delili kruh mimoidočim v zameno za prostovoljne prispevke za šolski sklad. Zbrali smo lepo vsoto denarja. Iskrena hvala vsem, ki ste darovali prispevke. Hvala tudi trgovini Spar, ki nam je omogočila dobrodelno akcijo, okoliškim pekarnam za svež kruh ter vsem sodelujočim učencem.

Svetovni dan varstva živali

4. oktobra obeležujemo svetovni dan varstva živali, ki je namenjen ozaveščanju javnosti o tem, da so živali čuteča bitja in da smo ljudje odgovorni skrbeti zanje na način, ki jim ne povzroča bolečine, trpljenja in strahu.

Učenci podaljšanega bivanja 3. razreda smo razmišljali, kaj lahko naredimo za svoje hišne ljubljenčke. Poskrbeti moramo, da imajo hrano in vodo, v vročih mesecih pa tudi zavetje s senco. Počesati jim moramo dlako, jih peljati na sprehod in k veterinarju.

Pomembno je, da se za hišne ljubljenčke odločamo preudarno.

Dostopnost