Tehniški dan v 4.b

V četrtek, 5.12.2019 smo učenci 4.b imeli tehniški dan. Šivali smo izdelke iz odpadnega materiala – filca. Najprej smo pripravili ves potreben material in pripomočke za delo ter izbrali obliko izdelka, ki ga bomo izdelovali: rokavico, nogavico ali darilno vrečko. Na blago smo morali najprej prerisati model izdelka in ga natančno izrezati. Nato smo izrezali okraske in vse skupaj z gumbi prišili. Šele nato smo začeli s šivanjem roba. Večina nas je delala samostojno in zelo uspešno smo izdelke tudi končali. Nekateri so se pri delu zbodli in jokali, zato sta jim pomagali  učiteljici ga. Katja Rijavec in ga. Izidora Černigoj. Med delom smo se tudi hecali in smejali svojim nerodnostim med šivanjem. Po petih šolskih urah je vsak učenec uspešno dokončal svoj izdelek. Z njimi smo bili zelo zadovoljni, pohvalili sta nas tudi učiteljici. Izdelke smo še fotografirali in jih odnesli domov. Doma smo se staršem pohvalili z njimi. Na koncu so pridni učenci in učenke še pospravili razred. Lepo nam je bilo. Še bomo šivali.

Doroteja, Kevin, Lana, Lili, Luna, Teja

Ta veseli dan kulture v Pilonovi galeriji

V torek, 3. 12. 2019, smo se učenci 3. a-razreda in učenci OPP NIS udeležili dneva odprtih vrat v Pilonovi galeriji. Na potepu po galeriji smo si ogledali stalno zbirko Pilonovih del in njegove fotografije. Kustosinja nam je prestavila oljne barve s katerimi je slikal Pilon. Videli smo tudi njegovo slikarsko paleto in fotografski aparat. V veselje nam je bilo, da smo izvedeli še nekaj novega o našem umetniku.

Tehnični dan tretješolcev

Ob spoznavanju bližajočih se praznikov smo tretješolci pri urah tehniškega dne izdelovali novoletne voščilnice, papirnate snežinke za okrasitev šole in izdelke za prodajo na novoletnem bazarju.

Potrudili smo se izdelati lične in uporabne izdelke.

Stran 1 od 16212345...102030...Zadnja »