Skoči na glavno vsebino
Select Page

Obvestilo o poteku NPZja za učence 6. in 9. razredov

Datumi NPZ

  • v torek 7. maja 2024, SLOVENŠČINA,
  • v četrtek, 9. maja 2024, MATEMATIKA,
  • v ponedeljek, 13. maja 2024, FIZIKA (9. razred) in ANGLEŠČINA (6. razred)

Potek preverjanja

  1. Preverjanje se začne vsak dan ob 8.30 in traja 60 minut, do 9.30.
  2. Učenci vozači pridete v šolo kot običajno z avtobusom, učenci, doma iz Ajdovščine, bodite v šoli najkasneje ob 8.15.
  3. Eno uro pred pričetkom preverjanja bodo na oglasni deski v pritličju viseli seznami učencev po skupinah v učilnicah.
  4. Ob 8.15 se zberete pred učilnico, kjer bo potekalo preverjanje.
  5. Po končanem preverjanju imate redni pouk po urniku.

Dovoljeni pripomočki pri NPZ

SLOVENŠČINA
Modro/črno nalivno pero ali moder/črn kemični svinčnik.

MATEMATIKA
Modro/črno nalivno pero ali moder/črn kemični svinčnik, svinčnik, radirka, šilček, ravnilo, geotrikotnik in šestilo. Raba žepnega računala NI dovoljena.

FIZIKA
Modro/črno nalivno pero ali moder/črn kemični svinčnik, svinčnik HB ali B, geotrikotnik, šestilo, radirka, šilček in žepno računalo. Fizikalne konstante in obrazci so sestavni del preizkusa znanja.

ANGLEŠČINA
Modro/črno nalivno pero ali moder/črn kemični svinčnik.

 Pisala piši/briši niso dovoljena!

ROJSTNI DAN DANILA LOKARJA

9. maja 1892 se je rodil ajdovski pisatelj Danilo Lokar. Njegov rojstni dan smo obeležili tudi z obiskom njegovega groba na ajdovskem pokopališču in s cvetjem ter prižigom svečke počastili njegovo ime. 

Obvestilo

Sporočamo, da se učenci 3.b, 5.e in učenka 3.a, vračajo iz šole v naravi okrog 14:30 na parkirišče pred šolo.

Področno tekmovanje v atletiki za OPP NIS

V sredo, 8. 5. 2024, so se učenci prilagojenega programa udeležili področnega tekmovanja v atletiki, ki ga je gostila Osnovna šola Miroslava Vilharja v Postojni.

Učenci so bili zelo uspešni in smo lahko nanje nadvse ponosni. Po skupnem seštevku točk vseh sodelujočih šol, smo osvojili 4. mesto. Najbolj pomembno pa je to, da se je prav vsak učenec potrudil po svojih najboljših močeh in bil s svojim rezultatom zadovoljen. 

»Ko dam od sebe vse, kar zmorem in kar imam v sebi, takrat sem dobil svojo tekmo.«

Rezultati učencev:

60 m mlajši učenci:

  1. mesto: Adam Bagno Jarc
  2. mesto: Filip Gligorov

60 m mlajše učenke:

  1. mesto: Emili Bosnić

60 m starejši učenci:

  1. mesto: Jani Gulić
  2. mesto: Urban Sever

60 m starejše učenke:

  1. mesto: Urška Pavlič

300 m mlajši učenci:

  1. mesto: Matej Manev
  2. mesto: Nik Škarabot

300 m mlajše učenke:

  1. mesto: Emili Bosnić

300 m starejši učenci:

  1. mesto: Tomaž August
  2. mesto: Jan Vidmar

300 m starejše učenke:

  1. mesto: Amina Krasniqi

1000 m starejši učenci:

  1. mesto: Nik Feuče
  2. mesto: Januš Marolt

Skok v daljino mlajši učenci:

  1. mesto: Adam Bagno Jarc
  2. mesto: Matej Manev

Skok v daljino starejši učenci:

  1. mesto: Tomaž August
  2. mesto: Dean Bonutti

Vortex mlajši učenci:

  1. mesto: Adam Bagno Jarc
  2. mesto: Nik Škarabot

Vortex starejši učenci:

  1. mesto: Jani Gulić

Vortex starejše učenke:

  1. mesto: Veronika Rebula

Morska obala in sladoled – četrti dan šole v naravi

Ste vedeli, da bi vsak Slovenec dobil samo dva prsta naše morske obale, če bi vsi skupaj hkrati prišli k njej? Majhna je, a zato še toliko bolj zanimiva. Danes smo jo učenci v šoli v naravi raziskovali in našli polno različnih organizmov. V morski vodi nam je bilo res lepo – tam bi lahko ostali še dva dni, brskali in iskali.

Dan ni minil brez plavanja, plavali smo dvakrat in trenirali različne tehnike. Jutri pa bomo pokazali, kako smo v tem tednu pri plavanju napredovali. 

Popoldne pa smo se odpravili na sprehod s sladkim ciljem. Šli smo na sladoled, ki je slastno teknil. Pred večerjo pa smo preizkusili še igrala – takšna bi lahko imeli tudi blizu šole. Večer pa je bil v znamenju naših talentov. Znamo plesati, igrati kitaro, pišemo nova besedila pesmim, oponašamo morske živali in še kaj. 

Počasi pa moramo spakirati – tako oblačila kot vsa novo pridobljena znanja, šolska in tista življenjsko praktična, ter seveda vse dogodivščine in spomine. Jutri prihajamo domov.  

Učenci 3.b in 5.e ter učenka 3.b z učiteljicami

Pogovorne ure

Spoštovani!

Obveščamo vas, da danes, 9. 5. 2024, odpadejo popoldanske pogovorne ure za starše pri učiteljici Mihaeli Lozar.

Hvala za razumevanje.

Sonček je in imamo se lepo – tretji dan šole v naravi

Zbudili smo se v sončno jutro. Po zajtrku smo šivali dišeče vrečke, ki smo jih napolnili s ščepcem modrosti in sivko ali žajbljem. Vrečke nam bodo pomagale, da se bomo lažje zbrali pri učenju, ki nas še čaka do konca šolskega leta. 

Po dopoldanskem plavanju in res okusnem kosilu smo izkoristili sonce za igro zunaj. Sledilo je pisanje pozdravov na razglednice in popoldanski del plavanja. Danes nam je bilo v vodi tako prijetno, da bi veliko dlje ostali v bazenu. Kar pa se ni zgodilo, saj so imeli učiteljice za nas po večerji že pripravljen filmski večer. Nekatere je risani film očaral, druge pa je premagala utrujenost – plavanje, igra, druženje in druge dogodivščine vzamejo precej energije. 

Upamo, da bo tudi jutri sonce na nebu, saj nas čaka raziskovanje morske obale in še več plavanja. Komaj čakamo. 

Učenci 3.b in 5.e ter učenka 3.a z učiteljicami

Obisk ekološke kmetije Ipavec

V torek, 23. 4. 2024, smo 8. in 9. E obiskali Ekološko kmetijo Ipavec. Na kmetiji so nas toplo sprejeli z zelo okusnim posušenim kakijem, ki ga sami sušijo. V tamkajšnji kleti smo se tudi okrepčali in se v sproščenem pogovoru spoznali z lastnikoma kmetije. Nato sta nam Tanja in Mitja, lastnika kmetije, predstavila svoje delo. Ogledali smo si rastlinjake in spoznali sonaravno kmetovanje. V drugem delu obiska smo posejali semena v lončke in jih kasneje pripeljali s seboj v šolo. Sadike bomo nato posadili v učni vrt šole in zanje skrbeli.

Tanja in Mitja sta nas povsem navdušila nad naravnim kmetovanjem in nam s svojo zagnanostjo in vizijo dokazala, da je trajnostno kmetovanje mogoče. Prav vsak učenec pa bi zagotovo izpostavil vožnjo s traktorjem, ki jim jo je omogočil gospod Mitja. S prihodom v šolo je bilo po šolskem hodniku slišati le eno: “Vozilii smo traktooor!”

Hvala kmetiji Ipavec za tako lep dan!

Najboljša sol – drugi dan šole v naravi

Takoj po okusnem zajtrku smo se učenci odpravili na bazen. Neobičajen začetek šolskega dne, kajne? Seveda, saj smo v šoli v naravi. Po plavanju pa smo odšli po nakupih. V trgovinici doma smo si kupili spominke in darilca za domače ter seveda razglednice, ki jih bomo s pozdravi in našimi doživetji konec tedna poslali domov. Potem pa je bilo treba malce bolj napeti možgane, saj so učiteljice za nas pripravile nekaj miselnih ugank. Seveda pa smo tudi danes čez cel dan reševali dnevno uganko – današnja je bila kar velik zalogaj.
Po kosilu nas je spet čakala voda v bazenu, kjer smo se spoznali z novimi učitelji plavanja. Drugi del popoldneva pa je bil kar slan. Ne, nismo šli v morje, ogledali smo si soline in spoznali, kako pridobivajo sol. Poskusili smo različne vrste soli iz različnih držav in ugotovili, da je naša, slovenska sol res najboljša.
Dan smo zaokrožili s tombolo in večerno pravljico, ko so se nam že počasi zapirale oči.
Slan pozdrav iz Seče

učenci 3.b in 5.e ter učenka 3.a z učiteljicami

Obvestilo

Spoštovani starši!

Ob spremembi šolskega koledarja smo predvidevali, da bo delovna sobota 11. 5. 2024. Ker pa bo ta dan v Ajdovščini Rally dirka in bo zaradi tega v mestu precejšnja gneča ter spremenjen prometni režim, smo se odločili, da bo delovna sobota 18. 5. 2024. V sodelovanju z Upravnim odborom šolskega sklada načrtujemo športni dogodek na prostem, na katerega boste povabljeni vsi družinski člani naših učencev. Podrobna navodila vam bomo poslali naslednji teden, saj je izvedba dogodka odvisna od vremenskih razmer.  

Zahvaljujem se vam za razumevanje in vas lepo pozdravljam, 

Irena Kodele Krašna, ravnateljica

Dostopnost